marți, 28 decembrie 2021

COLOANA MEMORIEI

 COLOANA MEMORIEI

Pentru concursul pe bugetarea participativă oferită de Consiliul Județean Timiș, am propus proiectul Coloana Memoriei - selectat ulterior pentru votul public (on line) în cursul lunii iunie, 2021. La final, proiectul a obținut 106 de voturi (locul 12 din 16), ocazie pentru a mulțumi, și pe această cale, celor care au crezut în reușita lui. Poate cândva, cine știe?!, interesul pentru înălțarea concretă a „coloanei” va fi re-trezit... Descrierea proiectului, pe scurt, mai jos: 

„Amplasarea unei „coloane a memoriei” în interiorul unui spațiu public, larg, însorit și fără alte elemente înalte în proximitate, așa cum este de exemplu curtea interioară a Bastionului Theresia. În jurul coloanei, pe caldarâm, pe o suprafață circulară vor fi înscrise vizibil și în relief, principalele date și repere din istoria Timișoarei și a regiunii (...), astfel încât în fiecare zi însorită, umbra coloanei care cade în dreptul înscrisurilor de pe caldarâm să amintească istoria și evoluția orașului și a regiunii, evenimentele semnificative din memoria comunității, devenind astfel un indicator public cu rol educativ. 

Pornind de la sloganul „Luminează orașul prin tine!” („Shine your light – Light up your city!”), COLOANA MEMORIEI va fi realizată și amplasată premergător datei de 1 ianuarie 2023 - anul Timișoarei Capitală Europeană a Culturii. Ca o subliniere a acestui slogan, după apusul soarelui, coloana poate fi iluminată și prelungită în înălțimea ei cu un spot luminos. (...). Timișoara, mai, 2021.” 

Detalii, la http://bugetareparticipativa.cjtimis.ro/proiect.php 

și https://debanat.ro/2021/06/s-a-decis-castigatorul-bugetului-participativ-al-timisului-proiectul-unei-piste-de-biciclete-la-dumbravita_335819.html

Coloana Memoriei - ziua (st) și noaptea (dr),  schiță, 2021



Mai jos, două imagini - printscreen de pe GoogleMaps, 2021 - curtea interioara a Bastionului Theresia :





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu